Ohje: Miten saan selville sen että jaksaako joku kone pyörittää tätä peliä.

reading-g6db96fa68-640

Haluatte selvittää sen, että voisiko tuolla käytetyllä yrityskoneella pelata joitain tiettyjä pelejä, kun siihen vain lisäisi asianmukaisen näytönohjaimen.

Yksi tapa on mennä nettisivulle, jossa lomakkeelle kirjoitetaan tai valitaan listasta koneen ominaisuuksia. Tyypillisesti valitaan seuraavat koneen osat: Prosessori, Muisti (RAM), Näytönohjain. Jossain saatetaan valita vielä Käyttöjärjestelmä.
Sen jälkeen voidaan valita listasta, tai kirjoittaa pelin nimi ja kyseinen palvelu kertoo että riittääkö koneen ominaisuudet edes minimiin vai pääseekö peräti suositeltavan kategoriaan. Samalla yleensä näkee että missä ominaisuudessa on se mahdollinen tehovajaus.

Näillä nettisivuilla pääsee listasta ”kokoamaan” koneen, josta on kiinnostunut.

https://gamesystemrequirements.com/

https://www.pcgamebenchmark.com/

Tässä ei pääse kokoamaan konetta, vaan se kerää nykyisen koneesi tiedot, ja kertoo mitkä muut pelit voisivat siinä toimia.

https://www.systemrequirementslab.com/cyri


Ei suoraan pelivertailuun, mutta muuten hyödyllinen nettisivusto, jossa voi vertailla nykyistä konettaan muihin vastaaviin jos tuntuu sille että kone olisi hidastunut. Tai sitten haluat tarkempia testituloksia kahden näytönohjaimen välillä, että kumpi on parempi, ja paljonko parempi nimenomaan tietyssä pelissä tai sitten tietyssä suosikki pelityypissäsi.

https://www.userbenchmark.com/